Samsung Galaxy S5 няма да има скенер за ириса, а само скенер за пръстови отпечатъци


21 януари 2014 15:55

Според няколко от най-честите източници на новини за мобилни технологии в интернет пространството, от Samsung са решили да прескочат ирис скенера като опция, при следващия им флагман - Samsung Galaxy S5 и вместо това щели да вложат енергията си в доразработването на технологията за сканиране на пръстови отпечатъци.

Според източник от KoreanHerald, който е пожелал анонимност, Samsung усилено тестват различни биометрични скенери, но въпросния ирис скенер е доста неинтуитивен за сега. Представете си как ще изглежда отстрани, ако всеки път когато искате да си отключите телефон да трябва да го слагате пред окото си. А ако се намирате на място с липсва на светлина, кино или пък ако носите слънчеви очила ? Технологията трябва да бъде доразработена преди да бъде пусната на пазара за масовия потребител.
Може би ще видим втора камера отпред, която да снима на по-голямо разстояние и тази, която използваме, за да си правим снимки докато се гледаме. Има възможност и да се разработи технология, която да се справи и със двете задачи, но е още рано е да се спекулира с това.

 

Въпреки думите на Lee Young който заяви, че компанията работи и прави проучвания относно технологията за сканиране на ириса, корейците ще се фокусират върху вграждането на скенер за пръстови отпечатъци под дисплея, така че щом докоснем екрана, телефона да се отключва.
Биометричните компании IriTech Inc и Sambon Precision and Electronics Co, отричат слуховете, че от Samsung преговарят с тях, за използването на технологията им за сканиране на ириса. Шведската компания Fingerprint Cards AB, която работи върху технология за сканиране на пръстови отпечатъци съобщи, че преговаря с някои големи производители на смартфони включващи и корейски производители. Трябва да се има предвид, че и от LG работят върху вграждането на скенер за пръстови отпечатъци в LG G3, който ще бъде представен тази година. Цялата истина за Samsung Galaxy S V, можем да разберем съвсем скоро, както се твърди в интернет пространството, а именно след месец на тазгодишното издание на Mobile World Congress в Барселона, като се споменават и датата за неговото анонсиране - 23 февруари.

 


От Apple са тези, които съживиха скенерите на пръстови отпечатъци, като положиха такъв във iPhone 5s. HTC работят върху технологията преди Apple, но не успяха да пуснат HTC One Max, преди поп-модела на Apple.

 Коментари за Samsung Galaxy S5 няма да има скенер за ириса, а само скенер за пръстови отпечатъци

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм