Nokia представи смартфон с 41-мегапикселова камера


 Действителната разделителна способност на снимките на мобилния телефон  в същото време е само на 8 мегапиксела.

 

Nokia 808 PureView бе официално представен в шоуто на Mobile World Congress  в Барселона, Испания. Основната особеност е вградената камера, чиято резолюцията е     41-мегапиксела. Въпреки това, резолюцията на снимките, направени с камерата е само 8MP. Причината за това несъответствие е използването на патентована технология PureView Pro. Факт е, че  при заснетото изображение, няколко пиксела  са обединени в един и с намаляване на разделителната способност  значително се повишава качеството му. Въпреки това, за да се направи снимка с висока резолюция от смартфон е все още е възможно. С включването на технологиата Creative Shooting Mode , камерата прави снимки с резолюция до 38 мегапиксела,а потребителят след това просто може да отрежете парче от  изображението.

Камерата на смартфон Nokia  е снабден с на 808 PureView CMOS-матрица с физически размери 10x7 mm. Обективът е Carl Zeiss. Негов еквивалент фокусно разстояние от 28 мм и максимална бленда - 2.4.

Смартфонът  Nokia е базиран на 808 PureView на 1,3-гигахерцов процесор, 512MB оперативна памет и 16 GB постоянна. Има слот за стандартна карта microSD  . Новият смартфон също получил 4-инчов AMOLED-дисплей с резолюция от 640x360 пиксела и защитно стъкло Gorilla Glass .  Операционната система е Symbian Belle. Както бе обяснено от представители на производителя, е че не са имали време да се адаптират към Windows Phone 7 , тъй като разработката му е продължила близо пет години.

Продажбите на смартфони Nokia 808 PureView ще започне през май тази година. Цената не е официално оповестена, но се очаква на 450 евро.  Коментари за Nokia представи смартфон с 41-мегапикселова камера

Вашият коментар е добавен!
Моля попълнете всички полета


Коментари

Ти можеш да напишеш първия коментар :)

Бисквитките ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на бисквитки. Вижте подробности

Съгласен съм